Rechtszaak

Oud-speler Real Madrid en Man City veroordeeld tot gevangenisstraf

Afgelopen week keerde Robson de Souza, beter bekend als Robinho, terug bij zijn allereerste club Santos. Een aantal dagen nadat bekend werd dat hij voor omgerekend slechts 230 euro per maand ging spelen, trok de shirt sponsor van Santos zich terug.

De reden daarvoor is dat Robinho in 2017 in Italië is veroordeeld tot een negen jaar durende gevangenisstraf, omdat hij in 2013 betrokken was bij een groepsverkrachting van een Albanese vrouw. Robinho is in hoger beroep gegaan, waardoor hij nu tijdelijk terug is in Italië voor een nieuwe rechtszaak.

Ondanks dat Robinho zegt dat hij onschuldig is, trok shirtsponsor Orthopride, wat een groot tandartsenconcern is, zich terug als sponsor van Santos. Zij zeiden het volgende:

“We hebben enorm veel respect voor de geschiedenis van Santos. Maar op dit punt hebben we besloten het sponsorcontract op te zeggen. Ons publiek is voornamelijk vrouwelijk en uit respect voor de vrouwen die onze producten kopen, moesten we die beslissing nemen.”

Santos reageerde hier op door samen met Robinho het contract te beëindigen. Op Twitter plaatste zij een bericht met de tekst:

“Santos en Robinho hebben in onderling overleg besloten het contract dat op 10 oktober werd ondertekend op te schorten, zodat de speler zich uitsluitend kan concentreren op zijn verdediging in Italië.”Total
0
Share