René van der Gijp

OM eist twee jaar celstraf voor overvallers René van der Gijp

Het Openbaar Ministerie eist 24 maanden celstraf tegen één van de overvallers van René van der Gijp. Eind april werd de analist van Veronica Inside aangevallen toen hij in de avond bij zijn woning aan kwam rijden.

Toen Van der Gijp op de betreffende avond rond half elf ‘s avonds bij zijn woning aankwam, sloegen drie mannen in witte Anonymous-maskers met hamers in op de autoruiten. Van der Gijp bleef ongedeerd doordat de daders niet door het veiligheidsglas konden slaan.

“Dit had ik nooit moeten doen, denk ik”, zegt Van V. tegen het Algemeen Dagblad. “Ik was op straat benaderd. Ze kwamen naar mij toe in het centrum van Ridderkerk en vroegen of ik hen wilde rijden voor een diefstal. Ik zou tien of twintig procent van de buit krijgen. En ik ben geen lieverdje. Ik deins niet zo snel terug. Dus ik deed het maar.” De verdachte zei niet van tevoren te hebben geweten dat het om een overval op Van der Gijp zou gaan. Van V. heeft tegenover de rechters verklaard spijt te hebben van zijn daden.Total
0
Share